19 de maig 2013

Dies de Ràdio: DeliCatessen


És la capçalera del programa en la pàgina de Catalunya Ràdio on es poden trobar els Àudios del programa presentat per Albert Puig. Delicatessen ja duu més d'un llustre en antena. L'any 2010 va publicar un disc recopilatori per commemorar els cinc anys d'història del programa (em consta que existeix un segon volum de l'any 2011). Amb el recopilatori et pots fer una idea, però -en la meua opinió- el programa encara té alguna faceta més que el fa interessant envers altres que es poden trobar en la ràdio actualment (després faré la meua pròpia selecció actualitzada dels distints vessants musicals que, a grans trets, toca el programa):


- Richard Hawley 'Coles corner'
- Beirut 'Nantes'
- Joan Colomo 'El camí'
- The New Raemon 'Tú Garfunkel'
- Ferraby Lionheart 'Vermont avenue'
- Mishima 'L'olor de la nit'
- Sanjosex 'Futur incert'
- Bon Iver 'Skinny love'
- Espaldamaceta 'El partisano'
- Adrià Puntí 'Mirall capgirat'
- M.Ward 'For beguinners'
- Love of lesbian 'Un dia en el parque'
- 4t1a '8 punts'
- Elvis Perkins 'While you were sleeping'
- Maria Coma 'Mil orelles'
- Chris Garneau 'Black & blue'
- Mayte Martín 'Por la mar chica del puerto'
- Fleet Foxes 'White winter hymnal'
- Inspira 'Focs i brases'
- Antonio Serrano & Javier Colina & Sílvia Pérez Cruz 'La mentira' 

Arran de la seua publicació, la ràdio de la ciutat natal d'Albert Puig li va fer una entrevista on parla sobre l'esperit del programa, la radiofórmula i altres qüestions sobre el programa, els oients -que traspassen les barreres de l'idioma-, el recopilatori, els drets d'autor i els artistes que recull.

DeliCatessen es fixa en els discs més actuals i, ocasionalment, destaca clàssics moderns com per exemple R.E.M (arran de l'aniversari del disc Green), o rescata clàssics de la vàlua de Chet Baker o Elvis Presley. Ara bé, l'actualitat musical que ens proposa Albert Puig, no solament està conformada per artistes nord-americans o anglesos, també ho està per músics d'arreu del món -des de Brasil fins Malí-. Això sí, el folk -ja siga amb la formació clàssica de rock, o d'autor- i el pop -indie, per entendre'ns- son la font principal del programa, sense que deixen de confluir altres sons com per exemple el R&B, el soul o la bossa més actuals. Per suposat, no falten els músics catalans que han consolidat una escena particularment rica els darrers anys. També cal destacar els propis concerts seleccionats per Albert Puig. En alguna mesura es troba proper als plantejaments del vell Ràdio 3 i els seu gust eclèctic per les bones cançons més enllà de les tendències del moment.

He de dir que, personalment, m'ha descobert multitud de cançons i músics que s'han convertit, finalment, en part de la meua discoteca. A banda, també he gaudit de curiositats com el mític Bill Fay versionant Jesus etc.

En fi, aquest és el meu xicotet i humil homenatge a les bones estones que he passat escoltant "les seleccions delicatessen" d'Albert Puig. Mitja dotzena de cançons per a un migdia de diumenge.

 01 Mishima - Els vespres verds
 

02 Wilco - Black Moon
 

 03 Seasick Steve - Treasures

 04 Bon Iver - Michicant

05 Kareyce Fotso - So'a

06 Marcelo Camelo - Meu amor é teu

1 comentari:

  1. PD: http://vimeo.com/59064929 (LA FLOR DE MAIG DE SENIOR I EL COR BRUTAL)

    ResponElimina