29 d’ag. 2010

La Banda Sonora de la Meua Vida. Alone Again Or... (Un grapat de cançons del 1967).Tindria uns tretze anys. En aquell món no existia internet, i el trànsit de la música era molt diferent. Amb aquesta edat, ja tenia clar que de gran volia ser músic (per cert, no ho sóc). La música m'apassionava des de ben xicotet. Però comprar música era car. Escoltar música no era gens fàcil. Així que em dedicava, sense massa criteri, a escoltar el que em passava la gent de la meua edat (bàsicament metal i punk; el primer lp que vaig comprar, amb nou o deu anys, va ser Seven Son of a Seventh dels Iron Maiden). Tanmateix, sentia la necessitat de no quedar-me estancat. Radio 3 em va ajudar molt en aquest sentit. De fet, per aquella època, gràcies a la ràdio, vaig descobrir tres de les meues bandes preferides: Dinosaur Jr., Sonic Youth i Pixies.


En aquest context, un bon dia, vaig parlar de música amb una persona, vint anys major, que em va deixar escoltar un grup dels seixanta anomenat Love, i concretament, el disc Forever Changes. No exagere si dic que aquell disc em va canviar tota la meua percepció musical. I concretament la cançó Alone Again Or... va ser tota una il·luminació. Avui dia encara és un dels meus àlbums de capçalera. Durant els anys posteriors, he escoltat molta música, variada i de moltes èpoques. Però els seixanta, ben prompte, es van convertir en una època fonamental per a mi.

Tot aquest rotllo és una forma qualsevol de presentar un llistat de cançons, publicades el mateix any que el Forever Changes de Love, i que ja formen part de la banda sonora de la meua vida.

Yeah, said it’s all right
I won’t forget
All the times I’ve waited patiently for you
And you’ll do just what you choose to do
And I will be alone again tonight my dear

Yeah, I heard a funny thing
Somebody said to me
You know that I could be in love with almost everyone
I think that people are
The greatest fun
And I will be alone again tonight my dear

Cap comentari:

Publica un comentari